Kako do ideje?

Ideje, frameworks, iskustva
5 post(ov)a • Stranica: 1/1.

Kako do ideje?

PostPostao/la Hrky » 17 lis 2014, 14:05

Prvo pitanje koje imam je vezano za ideje. Kako dolazite do ideje, tj. inspiracije za svoje web stranice? Čuo sam negdje da neki ljudi pregledavaju neke stranice i gledaju šta ima novoga? Themeforest? Ima li još kakvih stranica koje posjećujete?

Ima ovdje netko iskustva sa http://themeforest.net/ ? (Sigurno ima, pitam gluposti :D )
Mogu li se ovdje prodavati statične teme, znači samo HTML i CSS. Mislio sam to za početak ako može. Wordpress i dinamičke elemente još usavršavam...

Re: Kako do ideje?

PostPostao/la HepeK » 17 lis 2014, 15:11

Kako do ideje? Pa realno da je 2004-ta godina znao bi, danas je jako tesko nesto osmisliti da već nešto takvo ili slično nije osmišljeno i realizirano.

Međutim, iako je već nešto osmišljeno i realizirano uvijek postoji ono "ja mogu bolje" pa zapljuneš u ruke i tastaturu...

Ovdje se prodaju html template http://themeforest.net/category/site-templates međutim, da bi ti oni prihvatili da prodaju tvoj template, to mora biti vrhunski html5/css3/responsive/javascript template sa full dokumentacijom. ;)
"Ko nema u glavi ima na internetu"
Što čujem - poštujem, dok ne vidim - ne vjerujem.

Re: Kako do ideje?

PostPostao/la gagiD » 17 lis 2014, 17:31

@ThemeForest:

Kao sto je i HepeK rekao kod mora biti vrhunski da bi se tvoj template nasao kod njih. I treba biti jako dobro dokumentovano. Oni svaki tempate detaljno pregledaju. To pregledanje traje najmanje nekoliko dana, mislim da ne prelazi sedam dana.

Jer na kraju krajeva oni su odgovorni za to sto prodaju :)

Re: Kako do ideje?

PostPostao/la Armin » 17 lis 2014, 17:58

Ako ima nesto sto volis, neki hobi, neku seriju koju pratis, neki sport, uvijek mozes smislit nesto sto niko nije. Pored toga, kad radis stranicu vezanu za ono sto volis, kombinujes rad i zadovoljstvo. Tako je nastao ovaj forum. Mozda nije originalna ideja, al je zaživila.
"Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje. Žalim što nemaju svoje"
Nikola Tesla

Re: Kako do ideje?

PostPostao/la Znatko » 14 tra 2015, 16:40

HepeK je napisao/la:Kako do ideje? Pa realno da je 2004-ta godina znao bi, danas je jako tesko nesto osmisliti da već nešto takvo ili slično nije osmišljeno i realizirano.

Međutim, iako je već nešto osmišljeno i realizirano uvijek postoji ono "ja mogu bolje" pa zapljuneš u ruke i tastaturu...


Slažem se s ovim da imamo svi osjećaj kao da je već sme izmišljeno i da treba "ja mogu bolje", ali kao da smo dosegli popunjenost od 99% i mala je vjerojatnost da će netko od nas popuniti tih preostalih 1%. Zato čujem da je dosta developera prešlo iz svijeta web u svijet mobitela (Android, Apple, ...). Tu je osjećaj popunjenosti trenutno negdje na pola. Dakle, tu se treba uključiti - sad ili čekati neki treći val. A biti će ih.... ;;)
----
sam ja! :)


5 post(ov)a • Stranica: 1/1.

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.