Stizu terabajti

Imate problema s hardverom vašeg računara? Postavite vašu temu ovdje.
1 post • Stranica: 1/1.

Stizu terabajti

PostPostao/la miki » 28 ruj 2014, 10:09

Proizvođači diskova se trude da prate našu potrebu da skladištimo sve više i više podataka.
Zato su pripremili hard-diskove kapaciteta 6 TB i terabajtne SSD-ove.


Svakako ste čuli za Marfijeve zakone - e, pa, postoji i Marfijev zakon za hard-diskove koji kaže da, ma koliko veliki disk kupili, on će za mesec dana biti 90% popunjen.Praksa u velikom broju slučajeva potvrđuje ovaj zakon, ali mnogi korisnici ga deklarativno ne prihvataju.
Zašto? Zato što smo skloni da zakljucimo da nam je potrebno baš onoliko skladišnog prostora koliko nudi disk sa trenutno najpovoljnijim odnosom cene i kapaciteta.I onda kupimo bas takav a vec posle mesec dana...
SSD diskovi su po mnogim pitanjima superiorni u ondosu na klasične, ali su bitno skuplji, pa su uneli pometnje u naše procene o potrebnom skladišnom prostoru - njihov odnos cene i kapaciteta nikako nije povoljan, a opet... Neki korisnici odreše kesui kupe najveći raspoloživi SSD, neki ubede sebe da im ne treba mnogo skladišnog prostora i kupe manji SSD, a mnogi naprave kombinaciju u vidu sistemskog SSD diska umerenog kapaciteta i jednog ili više klasičnih diskova za "trpanje" beskrajnih podataka, najčešće multimedijalnih.
Izrada kompletnih C/C++ zadataka, javite se na krsticm1996@gmail.com

1 post • Stranica: 1/1.

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.