Facebook zahtjevi za aplikacije - kako ih trajno zaustaviti

Tema namijenjena društvenim mrežama koje svakodnevno posjećujemo.
1 post • Stranica: 1/1.

Facebook zahtjevi za aplikacije - kako ih trajno zaustaviti

PostPostao/la Armin » 11 stu 2013, 18:12

Pretpostavljam da su mnogima od vas već dosadili razni zahtjevi za igricama ili aplikacijama nekog drugog tipa na facebooku. U ovoj temi je prikazano nekoliko načina kako možete blokirati zahtjeve za igricama/aplikacijama na facebooku ili nekoj web stranici koja sadrži igrice/aplikacije povezane sa facebookom.

Kao prvo, kliknite gore desno na "točak", i nađite postavke računa (account settings) ili postavke privatnosti (privacy settings). Ja koristim facebook na engleskom jeziku, pa pojedini nazivi koje navedem u ovoj temi ne moraju biti striktno identični kao kod vas.

Sada na lijevoj strani vidite jedan meni koji se naziva blokiranje (blocking). Kada otvorite taj meni, vidjet ćete nekoliko opcija koje sadrže riječ blokirati u sebi, i sada ću objasniti svaku od opcija.

  • Blokiranje korisnika - Samo ime kaže, ovom opcijom blokirate korisnika pristupu vašem profilu. Ovo ujedno znači i da vi nećete moći vidjeti nikakve objave ili profil tog korisnika, kao i on/a vaše.

  • Blokiranje zahtjeva za aplikacije - Ovdje unosite imena korisnika od kojih ne želite dobijati zahtjeve za igrice/aplikacije na facebooku. Ovo je dobro ukoliko postoji samo jedna il dvije osobe koje vas non stop smaraju sa raznim igricama kao ova mala i/ili velika djeca.

  • Blokiranje zahtjeva za događaje (event-e) - Unosite korisnike od kojih ne želite više dobijati zahtjeve za događaje.

  • Blokiranje aplikacija - Pretpostavljam da vam je ovo najbitniji dio budući da se odnosi na kompletno blokiranje neke aplikacije/igrice. Npr. ukoliko imate 10-20 prijatelja koji vas masovno spamaju s nekom igricom, a toga danas viđam često, možete tu jednu igricu ili više njih blokirati imenovanjem tih igrica/aplikacija.

Još jedan način za blokiranje zahtjeva za igrice/aplikacije jeste da u potpunosti blokirate sve,sve,sve,sve zahtjeve od igrica i aplikacija što se odnosi i na aplikacije koje su povezane sa facebookom a nalaze se na nekoj drugoj web stranici.


  • Aplikacije - Meni pod ovim imenom vidite sa lijeve strane u posljednjoj kategoriji. Prvo polje, jedino od interesa, se naziva Aplikacije koje koristite (apps you use) i imate opciju "Turn of Platform". Ovo će trajno zaustaviti sve zahtjeve za igricama i aplikacijama u i izvan facebooka sve dok ponovo ne omogućite ovu opciju. Ovo takođe znači da nećete moći ostavljati komentar na web stranicama koristeći svoj facebook profil.

Ukoliko se ne slažete sa nekim dijelom ovog tutoriala ili smatrate da ne radi, obavezno odgovorite.

Ovaj tutorial važi danas (11.11.2013.) i važit će sve dok facebook ne promijeni raspored opcija određenih dijelova web stranice. Nakon što ovaj tutorial više ne bude važeći, bit će obrisan.
"Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje. Žalim što nemaju svoje"
Nikola Tesla

1 post • Stranica: 1/1.

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.